3, 2, 1 … De Aya op School-campagne gaat van start!

3, 2, 1 … De Aya op School-campagne gaat van start!

Van 16 tot 22 september is het in heel Vlaanderen de week van de mobiliteit. Uiteraard doet ook Aya hier aan mee, want veiligheid in het verkeer begint bij de allerkleinsten! Ook dit jaar gaan 3.263 kleuterklassen en 72.357 kleuters met Aya aan de slag om te leren over veilig verkeer.

Vandaag gaat maar 30% van de kinderen met de fiets naar school. Aya wil kinderen positief stimuleren. Samen met Mobiel 21 spoort VTMKIDS daarom een week lang ouders en kinderen aan om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te gaan. Stappen en fietsen is niet alleen actief, je staat ook rechtstreeks in contact met het verkeer. Op die manier leren kinderen veel meer dan op de achterbank in de auto. In de kleuterklas schieten de juffen en meesters dan weer in actie aan de hand van campagnemateriaal en de vertelplaten.

Bovendien komt Aya vanaf deze week ook terug met gloednieuwe afleveringen in Aya reeks 3. Opnieuw kunnen ouders samen met hun kleuter de basis van verkeersveiligheid en de verborgen gevaren in het verkeer leren kennen aan de hand van de avonturen van Aya. Kan je nu al niet meer wachten? Bekijk alle nieuwe afleveringen elke weekdag bij VTMKZOOM om 7u20 of vindt ze hier al terug!

Heb je alle afleveringen aandachtig bekeken en zijn jij en je kleuter nu echt een expert in mobiliteit? Ga de uitdaging aan met onze ouderwedstrijd en maak kans op een unieke vakantiebon ter waarde van 1000 euro. Vermeld ook zeker de naam van je leerkracht want zo kan hij of zij misschien ook een prijs winnen! Opgelet ook de leerkrachten kunnen dit jaar in de prijzen vallen, wanneer ze door hun kleuters vermeld worden bij de wedstrijd!

Ben je een ouder en wil je meer informatie? Klik hier!
Ben je een leerkracht en wil je meer informatie? Klik hier!