Animatiereeks Aya krijgt tweede seizoen.

Animatiereeks Aya krijgt tweede seizoen.

Sinds juli 2012 loopt Aya, een 3D-animatiereeks over veilig verkeer voor kleuters, bij kinderzender VTMKZOOM. Deze unieke reeks werd speciaal op maat gemaakt voor de kinderzender op initiatief van Levenslijn, met de steun van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits. En met succes: ondertussen hebben bijna 1 miljoen Vlamingen (952.149) kennis gemaakt met Aya bij VTMKZOOM, waarvan 426.000 kindjes tussen 4 en 14 jaar. Met een gemiddeld marktaandeel van 12,7% bij de 4-14 jarigen kan de reeks terugblikken op een geslaagd eerste seizoen (bron: CIM Audimetrie, bereik: 1 min cons.).

Levenslijn is dan ook blij om aan te kondigen dat er een tweede seizoen komt.
  
Met de financiële steun van de Vlaamse overheid heeft Levenslijn een tweede seizoen van Aya besteld bij het Vlaamse productiehuis Hoaxland.  Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits: “Het gaat Aya duidelijk voor de wind en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Met deze animatiereeks slaagt Levenslijn er in om het thema verkeersveiligheid op een enthousiaste en positieve manier onder de aandacht te brengen bij zowel kleuters als volwassenen. Zorgen voor meer verkeersveiligheid, voor alle leeftijdsgroepen is een belangrijke prioriteit voor de Vlaamse overheid. Het aanleren van verkeersveilig gedrag kan volgens ons niet vroeg genoeg starten, het is de beste waarborg voor hun gedrag in het verkeer, nu én later. We hebben dan ook niet getwijfeld om een nieuw seizoen te steunen van Aya, de verkeersbondgenoot voor alle kleuters in Vlaanderen.”
De rode draad van het verhaal blijft hetzelfde: het knalgele wezentje Aya is uit de ruimte neergedwarreld in de tuin van Belle en haar broer Otto en snapt niets van het verkeer hier. Aya gedraagt zich als een kleuter: speels, onvoorspelbaar en op ontdekkingstocht.  Otto en Belle leren Aya opnieuw stap voor stap de basisregels voor kleuters in het verkeer aan. In het tweede seizoen zullen wel nieuwe verkeersonderwerpen en nieuwe nevenpersonages de revue passeren.
  
Staf Coppens, Clara Cleymans en Tina Maerevoet tekenen opnieuw present voor het inspreken van de stemmen van respectievelijk Aya, Belle en Otto. De begingeneriek van Aya blijft dezelfde en dus nog steeds ingezongen door Evi Hanssen. De nieuwe avonturen van Aya, Belle en Otto zullen in 2014 bij VTMKZOOM te zien zijn.
Een team van specialisten vormen opnieuw een werkgroep om de karakters van de hoofdfiguren, de taal, de context en de scenario’s van de afleveringen te ontwikkelen: kleuterleiders (via Mobiel 21), pedagogen (via Levenslijn – Kinderfonds bij de Koning Boudewijnstiching), verkeerspsychologen en –specialisten (via het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid) en communicatiespecialisten (via de Vlaamse Media Maatschappij).