Aya bordspel

Aya bordspel

Kinderen hebben al heel snel te maken met verkeer. Naar school lopen aan de hand van een ouder, spelen op de stoep, met een fiets of step naar een speelpleintje in de buurt, uit de wagen stappen aan een drukke weg... Ze begrijpen het verkeer nog niet, maar zijn er wel dagelijks in aanwezig. De kleuters moeten vertrouwd geraken met het verkeer, kennis opdoen en vaardigheden trainen. Het is belangrijk om vanaf de kleuterschool de verkeerskennis, het inzicht in het verkeer en de verkeersvaardigheden te oefenen.

Mobiel 21 ontwikkelde een mobiliteitsspel voor 4-6-jarigen. Tijdens het spelen vertellen kleuters over hun ervaringen in het verkeer en bespreken ze hun verkeersgedrag, leren ze basisverkeersregels en gevaarlijke situaties inschatten... De kleuters doen samen met de leerkracht verschillende opdrachten. Ze vertellen hoe ze naar school komen en over gevaarlijke situaties op de weg. Ze doen kleine spelletjes waarbij ze stoppen voor het rode licht of ze tonen hoe je moet oversteken. De kleuters beoordelen of wat ze zien op een tekening veilig of onveilig gedrag van een kind is. Soms houdt de politie hen even tegen of laat hen net wat sneller gaan.

Bestellen

Alle kleuterscholen in Vlaanderen kregen de kans om een gratis Aya-spelbord aan te vragen. Deze inschrijvingsperiode is ondertussen afgesloten. Wil je toch nog een (extra) Aya spelbord bestellen? Dan kan je dit nog bestellen via de Aya-webshop en voor slechts € 20 wordt het spelbord netjes bij jou afgeleverd. Bovendien gaat de opbrengst volledig naar initiatieven voor meer verkeersveiligheid en een betere opvang van jonge verkeersslachtoffers.

Maak ook kennis met de Aya op school campagne.