De Aya scholencampagne is er weer!

De Aya scholencampagne is er weer!

Veilig op weg naar school met AYA

Aya leert kleuters over verkeer tijdens de derde week van september. Via de campagne met Aya willen we kleuters en hun ouders stimuleren om milieuvriendelijk en veilig naar school te komen. 1 week lang worden ze aangemoedigd om meer te stappen, te fietsen, het openbaar vervoer te gebruiken of te carpoolen. Een fluohesje of een helm dragen zijn natuurlijk ook een goede inspanning. Bekijk de afleveringen op onze websiteVTM KIDS JR en VTM GO. Ontdek samen met Otto en Belle hoe ze hun vriendje Aya stap voor stap de basisregels in het verkeer aanleren.

De Aya campagne bestaat uit de Aya klasaffiches, en vertelplaten. De scholen gaan met het campagnemateriaal aan de slag. Het doel is om per klas meer kinderen te voet of met de fiets of met een veilige uitrusting  naar school te doen komen.

Een campagne is meer dan alleen maar kijken hoe de kinderen naar school gaan. Daarom worden de leerkrachten aangemoedigd om tijdens de week ook lessen rond verkeer en mobiliteit te geven. Dit jaar werden daarom speciaal vertelplaten met speelideeën ontwikkeld.

Op de website zijn de afleveringen en speelideeën van voorbije jaren ook nog steeds beschikbaar.

Betrokkenheid van de ouders is erg belangrijk. Zij bepalen dagelijks hoe hun kind zich naar school verplaatst. Het is belangrijk ouders te informeren en tips te geven over de manier waarop ze naar school komen of hoe ze met kinderen in het verkeer kunnen stappen. Via het ouderbriefje geef je als school ook de boodschap dat je een veilige en minder drukke schoolomgeving belangrijk vindt.

Kinderen die niet te voet of met de fiets kunnen komen worden niet uitgesloten, zij kunnen hun sticker gewoon op de poster kleven, maar niet in het hartje.

Het doel is om óók na de campagneweek dat goede gedrag verder te zetten. Scholen kunnen via kleine acties hun ouders en leerlingen blijven stimuleren. Ze kunnen hiervoor advies inwinnen bij Mobiel 21.

Materiaal bestellen is nu helaas niet meer mogelijk, maar dat hoeft geen reden zijn om niet mee te doen. Alle campagnematerialen zijn hieronder digitaal beschikbaar en in de E-shop kan je ook nog ander educatief materiaal aankopen.

Wil je in het vervolg als eerste op de hoogte gebracht worden van nieuwe Aya acties, schrijf je dan in op de Aya Nieuwsbrief (stuur hiervoor je e-mailadres naar info@aya.be ) en volg de Aya Facebookpagina.

Bezorg ons gerust ook foto’s van jouw kleuters in actie met Aya tijdens de campagneweek!