Doet de politie mee met Aya? Ayaaa!

Doet de politie mee met Aya? Ayaaa!

Stilaan wordt Aya in Vlaanderen hét verkeersveiligheidsicoon voor kleuters.  Niet alleen thuis en op school hebben Aya, Otto & Belle hun intrede gemaakt ook de politie ontdekt Aya.


Het team verkeerseducatie van de politiezone Hamme - Waasmunster kwam bij Aya aankloppen om hun fietsproject voor kleuters op te leuken. "Het aanleren van een veilige houding in het verkeer kan niet vroeg genoeg starten", zegt Philip De Wilde van de politie Hamme - Waasmunster. "Door Aya als communicator naar voor te schuiven zijn we er van overtuigd dat we onze boodschap sympathieker kunnen overbrengen", zo vervolgt hij.

En die boodschap is duidelijk: samen met Aya wil de politie Hamme - Waasmunster  zo veel mogelijk ouders overtuigen hun kind met de fiets naar school te laten rijden en zo de autodrukte aan de school te beperken.  Verkeersonveiligheid is namelijk één van de voornaamste redenen waarom ouders hun kind(eren) niet met de fiets naar school durven sturen. Als we kinderen én hun ouders ervan kunnen overtuigen vaker de fiets te nemen om naar school te rijden, krijgen we vanzelf autoluwe en veiligere centra.

Daarnaast worden ook praktisch gerichte verkeerslessen georganiseerd om de kinderen goed te leren fietsen.  Deze lessen vinden plaats in een ongedwongen sfeer waarbij het groepsgebeuren sterk wordt benadrukt.  Fietsen in groep werkt zeer efficiënt bij kinderen om veilig en respectvol te leren fietsen. Deze activiteit brengt de kinderen meer verkeersinzicht bij en informeert de ouders welk verkeersgedrag hun kinderen hebben geleerd en moedigt hen aan mee te werken.

Heb je zelf ook ideeën om verder met Aya aan de slag te gaan?  Laat het ons zeker weten via aya@levenslijn.be