Het Aya lied walst de hitlijsten plat

Het Aya lied walst de hitlijsten plat

Voor de tweede week op rij staat het Aya lied stevig op nummer één in de Vlaamse Top 10 én maakt het een reuzensprong van nummer 41 naar nummer 14 in de Ultratop 50! Op die manier is Levenslijn er in geslaagd om het thema verkeersveiligheid op een enthousiaste en positieve manier onder de aandacht te brengen bij zowel kleuters als volwassenen. 

 

Ondertussen wordt het Aya lied niet alleen thuis maar ook op school uit volle borst meegezongen.  En daar is Evi Hanssen die het nummer inzong heel blij mee: “Het doet me niet alleen plezier dat via het Aya lied kleuters het juiste verkeersgedrag aanleren, maar ook dat ik zo mijn steentje kan bijdragen aan Levenslijn die met de opbrengst nieuwe verkeersveiligheidsinitiatieven neemt en verkeersslachtoffers steunt

Het Aya lied is ook de generiekmuziek van de 3D animatiereeks die bij VTMKZOOM loopt.  In twaalf afleveringen leren Aya, Otto en Belle stap voor stap de basisregels voor kleuters in het verkeer. Alleen al in 2010 raakten 837 kinderen jonger dan zes betrokken in een verkeersongeval, dat is gemiddeld meer dan 2 kleuters per dag.  Door deze ongevallencijfers en het succes en de impact van Zeppe & Zikki bij leerlingen uit de lagere school kreeg Levenslijn de vraag om een op maatconcept uit te werken voor kleuters en steunt  Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Hilde Crevits het project.  

Klik hier om de videoclip van het Aya lied te bekijken.  Wie de single nog niet in huis heeft kan terecht in de e-shop, via iTunes of  in de winkels van Free Record Shop.