Aya is het leukste ruimtewezentje van de hele melkweg en maakt kleuters op een speelse manier veilig wegwijs in ons verkeer. Onze knalgele vriend is niet alleen te zien bij VTM en online, maar gaat ook jaarlijks op bezoek in kleuterscholen. Met het Aya campagne-pakket kies jij zelf wanneer je de Aya-week organiseert in je school.

Knutsel en teken jij ook heel graag? Het is naast buiten spelen Belle haar favoriete hobby. Wat dacht je van zelf een vrachtwagen maken of een heus verkeersparcours? Hier vind je alvast enkele leuke ideetje!

Aya en Otto & Belle hebben een kant en klaar aanbod om je wegwijs te maken over verkeersveiligheid op een speelse manier.

Dag vriendjes!

Heb jij al gekeken naar de nieuwe afleveringen van Aya seizoen 3? Ontdek ze elke weekdag bij VTMKZOOM om 7u20 en hier!

VTM KIDS, het kidsmerk van MEDIALAAN, lanceerde vandaag het derde seizoen van de animatiereeks Aya, in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts en 80 kleuters van basisscholen De Biekorf in Vilvoorde en de Parochiale Bassischool in Diegem.

De skippybal van Otto en Aya belandt op straat. Het is heel gevaarlijk, met een roekeloze chauffeur in de buurt. Aya haalt de bal, maar dan komt er weer een auto. Is het dit keer een vriendelijke meneer?

Mama en Otto bemerken een kersverse fietsstrook in de straat, terwijl Aya zijn banaan open probeert te krijgen. Otto mag een stukje fietsen, maar mama doet hem méters voor het rode licht stoppen.  Een vrachtwagen aan een verkeerslicht is gevaarlijk, dat ondervindt ook de banaan van Aya…

Nicolette leest een boekje voor. Aya kijkt rond naar de vele verkeersattributen in de tuin en bedenkt zijn eigen beelden bij het verhaal. Heeft hij alles goed begrepen of verkeerd begrepen?

Mama, Otto en Belle stappen naar school. Aya merkt dat Belle haar boterhammen is vergeten. Hij bedenkt een plannetje om niet op te vallen als alien, maar om wel goed op te vallen in het verkeer, richting school.

Pagina's