Filmpjes

Afleveringen

Vriendelijk in het verkeer

De skippybal van Otto en Aya belandt op straat. Dit is heel gevaarlijk, met een roekeloze chauffeur in de buurt. Aya haalt de bal, maar dan komt er weer een auto. Is het dit keer een vriendelijke meneer?

Bekijken

Gevaarlijk dichtbij

Mama en Otto bemerken een kersverse fietsstrook in de straat, terwijl Aya zijn banaan open probeert te krijgen. Otto mag een stukje fietsen, maar mama doet hem méters voor het rode licht stoppen. Een vrachtwagen aan een verkeerslicht is gevaarlijk, dat ondervindt ook de banaan van Aya.

Bekijken

Verkeerd begrepen

Nicolette leest een boekje voor. Aya kijkt rond naar de vele verkeersattributen in de tuin en bedenkt zijn eigen beelden bij het verhaal. Heeft hij alles goed of verkeerd begrepen?

Bekijken

Reflectie

Mama, Otto en Belle stappen naar school. Aya merkt dat Belle haar boterhammen is vergeten. Hij bedenkt een plannetje om niet op te vallen als alien, maar om wel goed op te vallen in het verkeer, richting school.

Bekijken

Voor je kijken

Otto knutselt ooglapjes voor Aya. Hij wil zijn gele vriend leren om voor zich te kijken, zoals dat hoort in het verkeer. Wanneer hij zelf de oogkleppen op krijgt, leert hij van Aya dat er ook nog zoiets bestaat als links en rechts.

Bekijken

Fietshelmenfun

Er hangen drie nieuwe affiches boven de tuin. Otto, Belle en Aya worden er door geïnspireerd en beginnen dingen te knutselen op hun fietshelmen. Eerst doet het drietal gek met de rare hoofddeksels, daarna zijn ze blij dat fietshelmen een harde klap kunnen opvangen.

Bekijken

Licht op de fiets

Belle is helemaal gek van de lichtjes op de fiets van Nicolette. Samen met Aya gaat ze creatief aan de slag om ook lichtjes op haar fiets aan te brengen. Maar teveel is teveel, en niet alle lichtjes zijn fietslichtjes.

Bekijken

De parking

Mama, Otto, Belle en Aya hebben boodschappen gedaan. Otto speelt verstoppertje met Aya, maar wanneer Aya verloren loopt tussen de vele auto’s, blijkt dat een parking geen goede speelplaats is.

Bekijken

Mama sms’t niet

Mama rijdt met Otto, Belle en Aya naar de winkel. Onderweg krijgt ze een sms’je, waarschijnlijk van Nicolette. Otto en Belle willen dat ze meteen kijkt, maar mama wil geen gsm aanraken tijdens het rijden. Aya heeft een oplossing.

Bekijken